Økologisk storfe fra Holte Gård

 

Fra Fylkesvei 38 ved Holte gård i Drangedal kommune, kan man i vekstsesong se den hardføre fjellrasen Dexter meske seg i økologisk dyrket gress. Ved å fôre dem frem på kun gress, får vi et sunnere og mer miljøvennlig kjøtt, som er rikt på omega-3. Det økologiske gresset som far og sønn, Halvor og Mathias Olsen dyrker selv, er blandet med både timotei og kløver. Det blir også brukt som vinterfôr. Husdyrgjødselen spres på jordene her i Drangedal, og vi kan dermed stolt si at vi har vårt eget kretsløp på Holte gård.

Rasen Dexter er godt etablert i mange deler av verden. Både i USA, New Zealand, Tyskland og Danmark for å nevne noen. Størrelsen og allsidigheten gjør den til en ideell ku for de fleste bruk. I 2017 ble selskapet Holte Grassfed AS stiftet og har siden da litt om litt økt omsetningen. På Holte gård er vi svært fornøyde med denne rasen. Dyrene har et rolig og godt lynne, og kalvene kommer seg raskt på bena etter fødsel. Dexterkalvene er livlige og har et nysgjerrig lynne. I tillegg utnytter de utmarka på en imponerende måte. De er fantastiske å ha med tanke på kulturlandskapet.

De harmoniske dyrene er 100% grass fed, og det er en ypperlig kvalitet på kjøttet. Dyrene blir sendt til slakt hos slakter Jens Eide og i retur kommer økologiske, møre og marmorerte kjøttstykker i passe størrelse. I 2020 sendte vi 32 unge okser til slakt. Samtlige av oksene fikk sin egen brosjyre med informasjon om navn, alder og hvordan de har levd. Det at vi sender med informasjon på denne måten når vi pakker kjøttet til kundene våre, har vi gjort til en rutine. Grunnen til at vi gjør det er at vi synes det er viktig at kunden kan tilberede og spise deilig kjøtt med god samvittighet, vel vitende om at dyrene har hatt et godt liv.

Av stykningsdeler som leveres har vi: 

  • Indrefilet
  • Short ribs
  • Høyrygg u/ ben
  • Bog u/ ben
  • Brisket
  • Ytrefilet
  • Cuvette
  • Lårtunge
  • Bankekjøtt
  • Flatbiff
  • Entrecôte
  • Rundbiff
  • Culotte
  • Flankstek
  • Mørbrad
  • Bringe
  • Kjøttdeig
  • Kraftbein
  • Lever
  • Kjake
  • Tunge
  • Skank
  • Hjerte
  • Hale
  • Fett/Talg
  • Nyre