OM OSS

Fra starten:

Holte Gård som ligger i Drangedal i Telemark er en familiedrevet gård som produserer kjøtt og egg fra kylling, and og gås. I de senere årene har vi også drevet med kjøttproduksjon av økologisk storfe av typen Dexter. Vi har helt fra starten drevet gården med en enkel filosofi: Alle dyrene skal komme fra vår egen gård, og driften skal være basert på økologiske prinsipper og god dyrevelferd. Vår merkevare har blitt møysommelig bygget opp over tid og strekker seg over hele Norge. I en bygd som bare har litt over 4000 innbyggere er vi regnet som en stor bedrift. Med ca 40 personer på lønningslistene har vi skapt oss et kjent navn, men sammenlignet med andre produsenter som leverer det samme er vi regnet som en liten bedrift. Men det som er viktigst for oss er at vi kun slakter det vi kan produsere selv, det skal være lite svinn hos oss.

Det hele begynte i 1984 da Bjørg og Halvor Olsen startet med gjess etter å ha overtatt de 1200 målene på gården Holte. Noen år senere, i 1989 ble det også supplert med ender og klekking av gås og and ble en realitet. I tillegg til å ha sitt eget klekkeri, småskalaslakteri og storfeproduksjon, blir det også produsert rundballer med økologisk høy for salg. Dette gresset blir gårdens storfe fóret opp på, sommer som vinter. For å avslutte en nydelig ring av dette kretsløpet så blir det økologiske gresset gjødslet med husdyrgjødsel fra gården og sirkelen er sluttet. Holte gård er en ekte familiebedrift, der mor Bjørg holder orden på regnskapet, mens far Halvor og de to sønnene Mats og Magnus står for den daglige driften av selskapet. Det er viktig for oss at det ikke er mange mellomledd før du får svar på din henvendelse. Det er direkte kontakt med ledelsen i vår bedrift.

Den økologiske delen:

Det å være en økologisk bedrift kommer med et stort ansvar og en oppgave vi tar svært seriøst. Det betyr at alle 88 mål av dyrket innmark som finnes på gården er økologisk driftet og begrepet kortreist står sterkt. Dyrene skal ha det best mulig i alle etapper av livet, og i 2000 fikk vi vårt eget gårdsslakteri for å slippe å utsette fuglene for unødig stress og skader i forbindelse med transport til slakteri.

Dyrevelferden:

Vi følger dyrene våre tett – fra egg og kylling til ferdig produkt. Vårt viktigste kriterium for å kunne levere produkter med topp kvalitet er å leve ut vårt mantra om god dyrevelferd: ”vi setter dyrevelferd først”!

Alle våre dyr lever på fôr uten soya, og vi går hardt inn for å være en ledende produsent innen bærekraftig matproduksjon. Vi var den første produsenten som fjernet alt av soya fra fôret. Dette gjorde vi av to grunner. Vi ønsker ikke å bidra til avskoging av områder for dyrking av soya, og for at fettsammensetningen i fuglene skal bli sunnere. I 2014 ble vi belønnet med tittelen «Årets inspirator» nettopp på grunn av at vi droppet soya i fôret vårt. Det var Matprisen som gav oss denne anerkjennelsen, og dette er noe vi er veldig stolte av den dag i dag.