Økologisk Holtekylling

 

Etterspørselen etter økologisk mat er stadig økende. Dette har ført til at det er underskudd på økologisk fjørfekjøtt i markedet.

Økologisk kylling er en lykkelig kylling, med masse areal å boltre seg på. Som «Holtekyllingen» spiser den spesialtilpasset fôr etter våre ønsker om en naturlig vekst og utvikling. Fôret er økologisk og helt uten soya.

Alle kyllingene, som er av rasen Ranger Gold, kommer til Holte Gård innen et døgn etter klekking. Vår økologiske kylling har 4m2 uteareal per kylling, så her kan de boltre seg så mye de vil. Den økologiske kyllingen får leve lenger enn vanlig kylling, fra 70-80 dagers alder. Siden denne kyllingen er så «gammel» må man varmebehandle den noe lenger enn vanlig kylling. Kyllingene bor kun 800 meter fra slakteriet, noe som gjør at det blir mindre stress under transporten.

Vår økologiske Holtekylling er Debiogodkjent. Det stilles strenge krav til økologisk kylling. Kravene går ut på at kyllingen skal ha god plass, dagslys, økologisk fôr og tilgang til utearealer. I tillegg skal rasen være en saktevoksende rase.

Vekst

Vanlig ikke-økologisk industrikylling lever i omtrent 30 dager. Vår Debiogodkjente økologisk kylling lever i 70-80 dager. Når kyllingene er klare slaktes de på vårt eget gårdsslakteri som kun ligger 800m unna. Den korte reiseveien fører til mindre stress og skader hos fuglene.

Fôr

Fôringen må være allsidig og tilpasset behovene til det enkelte fugleslag. Økologisk kylling får fôr som er garantert økologisk. Det betyr at de spiser rene råvarer som ikke er tilsatt sprøytemidler eller kunstgjødsel. Industrikyllingen får et fôr som skal sørge for raskest mulig vekst, mens vår økologiske kylling spiser spesialtilpasset fôr etter våre ønsker om en naturlig vekst og utvikling. Fôret er helt uten soya.

Døgnrytme

Våre økologiske kyllinger vokser opp i moderne lokaler. Kyllingene bor i rom med gulvvarme, som gjør at det alltid er lunt og tørt. Alle rom har vinduer som gjør at de følger en naturlig døgnrytme. Dette fører også til en mer naturlig vekst hos kyllingene, da de spiser når det er lyst. Flere produsenter av industrikylling bruker lysprogram for at kyllingene skal spise oftere og dermed vokse fortere.

Inne- og uteareal

Her finner du kanskje den største forskjellen på ikke-økologisk og økologisk kylling. Økologiske kyllinger skal nemlig ha tilgang til et stort uteareal. Våre økologiske kyllinger har fri tilgang til veranda og uteareal på 4m2 per kylling. Økologisk kylling har også 2,5 ganger så stor plass inne, slik at de kan boltre seg blant vaglepinner, platåer, halm og trær. Det er altså lagt til rette for at dyrene i størst mulig grad kan utøve din naturlige atferd, både inne og ute.