Kyllingvinger fra Holte Gård

Du trenger:

  • 16 kyllingvinger fra Holte Gård
  • 20 små cherrytomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kvister flatpersille
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 sitron
  • Olivenolje
  • Salt
  • Sort pepper

Slik gjør du:

Del tomatene i to. Finhakk hvitløk, persille, og rosmarin. Hakk fennikelfrø grovt. Sett en stekepanne på høy varme og salt kyllingvingene. Stek vingene gyllenbrune i olivenolje og senk til medium/sterk varme. Tilsett fennikelfrø og hvitløk og stek til hvitløken er myk. Tilsett tomater, persille og rosmarin de siste 2 min. slik at tomatene blir litt bløte.

Til slutt smaker du til med nymalt sort pepper, saft og revet skall fra sitronen. Miks salaten med litt olivenolje, salt og pepper og server med surdeigsbrød slik at man får med den gode sausen. Denne retten går helt fint å spise lun, på en buffet eller som «sharing a la meze/tapas».

Oppskriften er utviklet av
Alexander Thulin fra Restaurant Dalen Hotel