ØKOLOGISK KYLLING MED GRØNNKÅL OG QUINOA

Du trenger:

  • 2 øko kyllingbryst fra Holte Gård

  • 1 l vann

  • 30 g salt

  • 100 g quinoa

    Syltet løk:

  • 8 delikatesseløk

  • 2 dl hvitvinseddik

  • 2 dl vann

  • 1 dl sukker

  • Sitronskall

  • Fersk timian

Grønnkål:

  • 300 g grønnkål
  • Smør
  • Salt
  • Sitron
  • Pepper

    Kyllingsaus:

  • 5 dl fløte
  • 2 ss vann
  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 dl hvitvin
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 sjampinjong
  • Salt
  • Pepper
  • Saft fra en sitron

Slik gjør du:

Lag saltlake og la kyllingen ligge i denne til dagen etter. La den tørke før du bruner skinnsiden på høy varme i stekepannen. Settes i ovnen på 130 grader og bakes til kjernetemperaturen er 54 grader. La hvile 10 min. og stek til slutt i varm stekepanne med litt smør. Trancheres ved servering.

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Syltet løk:
Skrell løken slik at toppen fortsatt er igjen. Kok opp sukker, eddik og vann, ha i løk, sitron og timian, kok i ca 2 min. og kjøl ned i et håndkle. Del i to og stek i varm stekepanne på snittflaten før servering.

Grønnkål:
Stek kålen raskt i varm stekepanne, krydre med salt, pepper og sitronsaft.

Kyllingsaus:
Kok opp fløte i stor kjele, la den redusere til fettet skiller seg, skum av fettet og tilsett vannet. Pisk til en kremet konsistens. Sil og dekk til. Holdes varm til servering. Stek løk, sjampinjong og hvitløk til det er godt brunet. Slå på vin og reduser til 90 %. Tilsett kraft og kok sammen til ønsket konsistens/smak. Sil av og smak til med smør, salt og sitronsaft.

Oppskriften er utviklet av
Jonathan Janhed fra Restaurant Arakataka