SPRØ ANDELÅR MED SPICY APRIKOSSAUS OG LEFSE

Du trenger:

Andeconfit:

  • 4 andelår fra Holte Gård
  • Grovsalt
  • 1 l andefett (eller solsikkeolje)
  • 1 hvitløk
  • 1 kvast timian

Appelsin- og aprikossaus

  • 1,5 ss fersk ingefær, hakket
  • 10 tørkede aprikoser, hakket
  • 1 dl soyasaus
  • 1,5 ss sukker
  • 1,5 ss honning
  • 0,5 chili
  • 0,5 ss fivespice
  • 0,5 appelsin, saft og skall

Slik gjør du:

Andeconfit:
Legg salt under og over lårene og la dem stå slik i 3 timer i kjøleskapet. Skyll av saltet og legg lårene i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Dekk med fettet og bak det hele i ovnen på 140 grader i 2–3 timer. Confiten er ferdig når man kan løsne kjøttet fra beinet. Kan serveres varm som den er, eller kjøles ned, plukkes og brukes i salater og liknende. Confiten holder seg lenge, men det er da viktig at kjøttet er dekket med fett.

Appelsin- og aprikossaus:
Ha ingefær, aprikoser, sukker, soyasaus og honning i en kjele. Varm opp så det nesten koker, og la trekke i 10 min. Bland inn de andre ingrediensene og kjør glatt med en stavmikser eller i en blender.

Stek lårene skikkelig før servering slik at de er sprø og gode. Server på fat med appelsin- og aprikossausen, agurker i lange staver og vårløk i strimler. Server med gode potet-lefser, peking duck lefser eller tortillas. Serveres som en sharing slik at man tar litt kjøtt på en lefse, en skje saus, agurk og vårløk på.

Oppskriften er utviklet av
Tom Victor Gausdal fra Strand Restaurant